برداشتن لمینت دندان، چه زمانی نیاز به انجام آن است؟
در نینیبان نوشته اگر به فکر برداشتن لمینت دندان خود هستید، در این مقاله با ما همراه شوید تا همه چیز را درباره این فرآیند در اختیارتان قرار دهیم.
لمینت و کامپوزیت دندان جزو اقدامات زیبایی دندان محسوب میشود که در سالهای اخیر طرفداران بسیاری پیدا کرده است. با استفاده از روکشهای لمینت میتوانیم در کمترین زمان ممکن به دندانهایمان ظاهری یکدست و مرتب بدهیم و لبخندی زیبا داشته باشیم. اما برخی از افراد بعد از مدتی به دلایل مختلفی به فکر برداشتن لمینت دندان میافتند یا برایشان سوال میشود که چه زمانی نیاز است که نسبت به برداشتن یا تعویض آنها اقدام کنند؟ در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد.
لمینت چیست؟
لمینتها پدهای سرامیکی نیمه شفافی هستند که با ضخامتی حدود ۰.۳ میلیمتر روی دندان قرار میگیرند و ظاهری یکدست، زیبا و مرتب به دندانها میبخشند. هنگام نصب لمینتها نیاز است لایهای از دندان تراشیده شده تا سطح آن کاملا یکدست و آماده نصب لمینتها شود.
آیا هنگام نصب لمینتها دندان تراشیده میشود؟
این موضوع کاملا به شکل و فرم دندانها بستگی دارد. به طور مثال اگر دندانها کاملا مرتب باشند و فرد تنها برای تغییر رنگ یا ظاهر زیباتر نسبت به نصب لمینتها اقدام کند، در آن صورت لایه کمی از دندانها تراشیده میشوند. اما اگر دندانها منظم نباشند و برای نظم دادن به دندانها و تغییر ظاهر لبخند بخواهید لمینت نصب کنید، در چنین شرایطی ممکن است مقدار بیشتری از دندان شما تراشیده شود تا پایه مناسبی برای نصب لمینتها ایجاد شود.
چه زمانی نیاز به برداشتن لمینت است؟
لمینتها در صورتی که درست از آنها مراقبت شود میتوانند تا ۱۵ سال ماندگاری داشته باشند. اما در طی این سالها تنها در صورتی نیاز به ترمیم یا تعویض لمینت است که شکسته یا ترک برداشته باشد یا رنگ آن تغییر کند.
به طور کلی دو نوع برداشت لمینت داریم:
روکشهای لمینت به طور کلی از روی دندان برداشته شوند
این نوع از برداشتن لمینت دندان میتواند آسیب جبرانناپذیری به مینای دندان بزند و آن را آسیبپذیرتر کند. البته لازم به ذکر است که در برخی موارد که آسیب جدی به دندانها وارد شده، پزشک مجبور است که نسبت به برداشتن کامل لمینتها اقدام کند.
لایه رویی روکشهای لمینت از روی دندان برداشته شود
در چنین شرایطی لمینت به طور کامل از روی دندان برداشته نمیشود و میتوان گفت که تنها ترمیم میشود. این روش میتواند آسیب کمتری به مینای دندان وارد کند و از حساسیت دندانی جلوگیری کند.