x تبلیغات
اخبار دندانپزشکی

آیا دندان مصنوعی تاریخ مصرف دارد ؟

  

خبر فارسی: چند مورد مهم که درباره دندان های مصنوعی باید بدانید

- این که چه زمانی خوب است دندان مصنوعی گذاشته شود، بستگی به روند ترمیمی فک و تشخیص پزشک دارد. به طور کلی بعد از سه تا شش هفته که دندان ها از فک خارج شد و فرد دندان هایش را از دست داد، باید برای گذاشتن دندان مصنوعی اقدام کند.

تعمیر دندان مصنوعی

- اگر فرد همه دندان های خود را از دست نداده و برخی دندانهایش سالم است باید از دندان های تکه ای که دو مدل فلزی و پلاستیکی دارند، استفاده کند. دندانپزشک با توجه به نوع فک و بررسی فاکتور های دیگر تشخیص می دهد که فرد به چه نوع دندانی نیاز دارد. در نوع فلزی برخلاف نوع پلاستیکی ظاهر دندان خیلی زیبا نیست اما دندان ها قلاب فلزی داشته و نظر بهداشتی و سلامتی شرایط بهتری دارند.

 

- عمر دندان مصنوعی به عادت های جویدن فرد، دندان قروچه و رعایت بهداشت بستگی دارد. به طور کلی می توان تا ده سال از دندان مصنوعی استفاده نمود و حتی پس از این زمان لازم نیست دندان مصنوعی را عوض کرد بلکه می توان دندان ها را ترمیم کرد و به اصطلاح آستر داد. افراد دچار بیماری پارکینسون به علت لرزش فک گاهی مجبورند هر سال دندان هایشان را عوض کنند.

 

- پزشکان توصیه می کنند افراد پس از کشیدن دندان از ایمپلنت استفاده نمایند زیرا وقتی دندان کشیده می شود، تحلیل فک شروع شده و در مدت طولانی به دلیل تحلیل فک یک ضربه کوچک می تواند باعث شکستگی فک شود. باید بدانید دندان مصنوعی هم جلوی تحلیل فک را نمی گیرد. بهترین راه جلوگیری از تحلیل فک این است که داخل فک چیزی گذاشته شود تا استخوان های اطراف تحلیل نرود و بهترین راه حل ایمپلنت است.

 

 

نکات بهداشتی و مراقبت از دندان مصنوعی

1. افراد دارای دندان مصنوعی باید بعد از هر وعده غذایی، دندانهای مصنوعی خود را از دهان خارج و با آب گرم و مسواک بشویند.

 

2. بعد از خارج کردن دندان این افراد بهتر است دهان خود را با آب گرم و محلول نمکی رقیق و مسواک نرم بشویند و برای تحریک جریان خون داخل بافت لثه و افزایش مقاومت آن لثه ها را با انگشت شست و نشانه ماساژ داده و با پشت انگشت شست سقف دهان را ماساژ دهند.

 

3. افراد دارای دندان مصنوعی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های قارچی و عفونی دهان بهتر است در هنگام خواب دندان مصنوعی خود را بیرون بیاورند.

 

4. در نیاوردن دندان مصنوعی در طول خواب احتمال بروز پلاک زبان و پروتز، التهاب لثه و ابتلا به بیماری های قارچی را افزایش می دهد.

فرایند درمان ریشه یا عصب کشی

  

خبر فارسی: برای درمان عفونت ریشه‌ی دندان، بایستی باکتری تخلیه شود. این کار از دو طریق انجام می‌شود:

تخلیه‌ی باکتری از راه سیستم کانال ریشه (درمان ریشه یا عصب کشی)

کشیدن دندان

کشیدن دندان معمولا توصیه نمی‌شود، بهتر است تا جای ممکن دندان‌های طبیعی حفظ شوند.

ایمپلنت دندان فوری

برای تخلیه‌ی باکتری ابتدا درون دندان حفره‌ای ایجاد می‌شود، سپس با استفاده از ابزارهای درمان ریشه از راه حفره‌ی ایجاد شده پالپ عفونی تخلیه می‌شود. پس از آن کانال ریشه توسط ماده‌ی پر کننده یا روکش دندان پر و پس از آن سیل (مهر و موم) خواهد شد. در اکثر موارد، بافت عفونی اطراف دندان به صورت طبیعی بهبود خواهد یافت. پیش از انجام درمان ریشه، معمولا بی‌حسی موضعی تزریق می‌شود. بنابراین، فرایند بدون درد خواهد بود و پر کردن دندان ناخوشایند نخواهد بود. معمولا درمان ریشه موفقیت آمیز است. از بین هر ۱۰ مورد درمان ریشه، ۹ مورد از آنها تا بیش از ۱۰ سال دوام خواهند داشت.

بهبود پس از درمان ریشه
پس از اتمام درمان ریشه، طی دوره‌ی نقاهت، مهم است که از دندان مراقبت شود. باید تا تکمیل کل فرایند درمان از گاز زدن غذاهای سفت و خشک بپرهیزید. پس از درمان نهایی، دندان ترمیم شده دردی نخواهد داشت، گرچه ممکن است به مدت چند روز حساس باشد. می‌توان برای تسکین درد از مسکن‌هایی استفاده کرد که مصرف آنها نیاز به نسخه‌ی پزشک ندارد، از قبیل پاراستامول (استامینوفن) یا ایبوپروفن. در صورتی که پس از مصرف مسکن‌ها درد یا تورم تداوم داشت، به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

پیشگیری از نیاز به درمان ریشه
خوب است که راه حلی برای حفظ دندان عفونی وجود دارد، اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. در اکثر موارد، کار سختی نیست که از نیاز به درمان ریشه پیشگیری نمود. رعایت روزانه‌ی بهداشت دهان و دندان در منزل و مراجعه‌ی منظم به دندانپزشک نقش کلیدی دارند.

دو مرتبه در روز با مسواک نرم مسواک بزنید.

هر روز نخ دندان بکشید.

از خوردن میان وعده‌های مضر و شیرینی‌جات مانند آبنبات، شیرینی و نوشابه بپرهیزید. باکتری‌هایی که در دهان وجود دارند عاشق شکر هستند و موجب افزایش حالت اسیدی دهان و پوسیدگی دندان می‌شوند.

در صورت بروز مشکلات دهان و دندان فورا به دندانپزشک مراجعه کنید.

آیا روکش لمینت دندان به راحتی می ریزد؟

  

یکی از روش های زیبایی دندان استفاده از لمینت است که در آن قطعات قالبگیری شده لمینت به کمک چسب و نور مخصوص روی دندان ها قرار می گیرد. در واقع لمینت مانند روکش دندان است. مقاومت بالای این روکش ها و نیز کیفیت بالا و ظاهر زیبای آن از مهمترین مزیت هایی است که افراد را برای استفاده از این روش ترغیب می کند.

مراقبت‌های بعد از لمینت دندان

جنس لمینت عمدتا پرسلن یا کامپوزیت رزین است. که بسته به برند و جنس آن هزینه لمینت افزایش پیدا می کند. استفاده از لمینت به طور کلی دارای مزیت های زیادی است از جمله اینکه:

 

ماندگاری و عمر بالایی دارد

در برابر لک و رنگ مواد غذایی در طولانی مدت مقاوم است

شکل ظاهری آن به دندان های طبیعی نزدیک است

این روش کم تهاجم است و فقط نمای ظاهری دندان ها برای قرار گرفتن این روکش ها کمی خراش داده می شود

 

 

دلایل ریزش لمینت دندان چه چیزی است؟

 

ریختن روکش لمینت دندان یکی از عوارضی است که برخی افراد بنا به دلایل مختلفی به آن دچار می شوند. از مهمترین دلایل ریزش لمینت می توان موارد زیر را برشمرد:

 

فرسودگی لمینت ها: در صورتی که سالها از قرار دادن لمینت دندان ها گذشته باشد فرسودگی و کهنه شدن لمینت ها می تواند باعث افتادن یا شکستگی آن شود. اگر چه لمینت از کیفیت بالایی برخوردار است با این وجود این روش دائمی نیست و پس از چند سال نیاز به تعویض دارد. از بین رفتن چسب لمینت عاملی است که می تواند باعث ریزش لمینت شود.

 

نصب غیر استاندارد لمینت: یکی دیگر از عوامل ریزش لمینت را می توان عدم نصب درست لمینت ها روی دندان دانست که پس از مدتی منجر به افتاد لمینت ها می شود. از مهمترین ویژگی های لمینت مقاومت بالا و ماندگاری زیاد آن است. به شرط اینکه لمینت از مواد باکیفیت و نصب آن با دقت و بر اساس استانداردهای لازم صورت گرفته باشد. از همین رو با توجه به هزینه های بالای این روش پیشنهاد می شود حتما به متخصص با تجربه برای لمینت مراجعه کنید.

 

پوسیدگی و خرابی دندان ها: از دیگر عوامل ریزش لمینت پوسیدگی دندان ها است که اگر قبل از انجام لمینت به آن رسیدگی نشده باشد به روز زمان پس از انجام لمینت پیشرفت می کند و خرابی دندان را تشدید می کند.

 

عدم رعایت نکات مراقبتی لمینت: بسیاری از افراد تصور می کنند لمینت دندان نیاز به مراقبت ندارد. این تصور غلط است. همانطور که فرد از دندان های طبیعی خود نگهداری می کند باید مراقبت از لمینت را نیز در اولویت قرار دهد . در این صورت علاوه بر ماندگاری لمینت سلامت دندان های طبیعی نیز حفظ می شود.  

منبع: فردا نیوز

آیا برای ایمپلنت به اتاق عمل نیاز است؟

 مراحل ایمپلنت دندان در اتاق عمل چگونه است؟


برای اینکه اطلاعات بهتری در مورد ایمپلنت دندان در اتاق عمل به دست آورید بهتر است به سراغ مراحل انجام این کار برویم. مهمترین مراحلی که در اتاق عمل برای کاشت ایمپلنت صورت می‌پذیرد عبارتند از:

ایمپلنت دندان فوری در تهران

ویزیت دندانپزشک: در اولین مرحله برای ایمپلنت شما باید به یک دندانپزشک ماهر مراجعه کنید و مشکل خودتان را با او در میان بگذارید. دندانپزشک معمولاً ابتدا یک معاینه کامل بر روی دهان و دندان شما انجام می دهد و در صورت نیاز دستور عکسبرداری از دندان و فک را برای شما می‌نویسد. او همچنین توضیحاتی در مورد برنامه درمانی شما ارائه خواهد کرد.

پیوند استخوان: در مرحله دوم همانگونه که قبلا گفتیم اگر شما نیاز به پیوند استخوان داشته باشید، ابتدا باید این کار انجام شود. دقت داشته باشید که پیوند استخوان ممکن است چند ماه زمان ببرد. همچنین دندان‌های پوسیده شما نیز در این مرحله از دهان خارج خواهند شد.

کاشت: پس از این که بدن شما به طور کامل آماده دریافت ایمپلنت شد، مراحل کاشت آن آغاز می‌شود. منظور از کاشت ایمپلنت همان پیچ فلزی است که وارد استخوان فک شما می گردد و در واقع نقش تکیه گاه را برای نصب تاج ایمپلنت ایفا خواهد کرد. در واقع تمام جراحی‌ها بر روی لثه، استخوان فک و نصب پیچ تیتانیوم در این مرحله انجام خواهد شد. دقت داشته باشید که این کار ممکن است یک الی دو ساعت زمان ببرد. البته این پایان کار نیست.

تاج موقت و تکیه گاه: پس از اینکه پیوند ایمپلنت با استخوان فک با موفقیت به اتمام رسید یک تاج موقت روی پیچ نصب می‌شود. نصب این تاج برای این صورت می پذیرد که ترمیم لثه به صورت صحیح صورت پذیرد. پس از مدت کوتاهی از نصب تاج موقت شما باید به سراغ نصب تکیه گاه بروید. نصب تکیه گاه آغاز قالب گیری می‌باشد.

نصب تاج دائم: در این گام که آخرین مرحله ایمپلنت دندان است قالب گیری انجام می‌شود. در واقع دندانپزشک با توجه به اندازه تاج دندان و تطابق آن با دیگر دندان های اطراف قالب گیری را با پروتز های مختلفی که دارد انجام می‌دهد. زمان توجه داشته باشید که تاج در دو دسته ثابت و متحرک تولید می‌شود و بر روی ایمپلنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.


منبع: سینا پرس

کمبود شدید پرستار در کشور / شیفت‌ اجباری پرستاران به دلیل کمبود نیرو

  

علیرضا سعا‌دت‌جو با بیان اینکه یکی از موانع خدمتی برای پرستاران کمبود شدید نیروی انسانی در پرستاری است، اظهار کرد: براساس استاندارد‌های جهانی یکی از معیارهای صحیح در بخش پرستاری این است که به ازای هر تخت 2.5 نفر نیروی پرستاری داشته باشیم.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در یک مقطع زمانی با استخدام نیروی پرستاری این امید ایجاد شد که به استانداردهای قابل قبول نزدیک شویم و نیروی پرستاری به یک تا دو نفر به ازای هر تخت بیمارستانی افزایش یافت، اما متأسفانه در این دو سال اخیر دلایل مختلف از جمله مهاجرت پرستاران، ابتلا به کرونا و شهید شدن آن‌ها‌، بازنشسته شدن پرستاران، افزایش تخت‌های بیمارستانی و... موجب شد تا تعداد پرستاران نسبت به هر تخت کاهش قابل توجهی داشته باشد.

دندانپزشکی در ایام کرونا

وی افزود: کمبود نیرو صدمات جبران‌ناپذیری را به بخش پرستاری و مراکز درمانی کشور وارد کرده و می‌کند، ما براساس آمارهای ارائه شده، می‌توانیم بگوییم که کشور با کمبود شدید نیروی پرستاری روبه‌رو است که اگر این کمبود جبران شود به استانداردهای جهانی نزدیک‌تر خواهیم شد.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری، گفت: کمبود نیرو باعث می‌شود، پرستاران مجبور به اشتغال در چند شیفت شوند و گاهی شیفت اجباری هم داشته باشند، این موضوع باعث خستگی بیش از اندازه پرستاران می‌شود و علاوه بر صدمات جسمی و روحی از نظر دوری از خانواده نیز دچار مشکل و آسیب می‌شوند.

سعادت‌جو ادامه داد: کمبود نیروی انسانی در پرستاری می‌تواند باعث کاهش کیفیت خدمات در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شود، زیرا وقتی نیرو خسته باشد، نمی‌تواند خدمات مطلوبی هم ارائه دهد و از این نظر نیز بیمار دچار آسیب می‌شود و هم پرستار پیش از موعد فرسوده خواهد شد. البته این موارد به نوبه خود می‌تواند دلیلی برای مهاجرت پرستاران باشد.

وی درباره ایجاد فرهنگ‌سازی مناسب در جامعه برای پرستاران بیان کرد: معرفی پرستاران به جامعه یکی از موضوعات مهم و نیاز است که جامعه پزشکی و مردم شناخت مناسبی از پرستاران داشته باشند، اما آنچه که باعث می‌شود مردم شناخت بیشتری از پرستاران پیدا کنند، توانمندسازی پرستاران از نظر علمی و عملی در سطوح مختلف است.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: اگر پرستاران ما توانمند باشند و بتوانند عملکرد خوبی ارائه دهند، به طور قطع بر دیدگاه مردم تأثیرگذار است. اگر ما به نیاز مددجویان توجه کنیم و با ارزیابی درست به آن پاسخ دهیم، به نوبه خود پرستاری تاثیر مثبت بر نگاه جامعه و مردم می‌گذارد./ ایلنا

آیا لمینت دندان ترمیم دارد؟

  

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، لمینت دندان، یک نوع روش زیبایی جهت سفید و جذاب کردن دندان‌ها به شمار می‌رود. در واقع، لمینت یک نوع روکش به رنگ دندان بوده که جهت زیباتر کردن لبخند افراد به کار می‌رود. این روش زیبایی به آن دسته از افرادی که می‌خواهند دندان‌هایی بی عیب و نقص داشته باشند، توصیه می‌شود.

 

ممکن است سوال‌های مهمی ذهن متقاضیان این کار را به خود مشغول کرده باشد. اینکه آیا لمینت قابلیت ترمیم دارد یا طول عمر آن چقدر است از مهمترین سوالات متقاضیان این روش زیبایی به شمار می‌رود. البته قبل از پرداختن به اصل موضوع بهتر است تا شما را با مدل‌های مختلف آن آشنا نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره لمینت دندان و هزینه آن می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

لمینت دندان اقساطی

قیمت لمینت دندان

 

لمینت دندان و آشنایی با مدل‌های مختلف آن:

 

لمینت با هدف اصلاح فرم و رنگ دندان‌ها انجام می‌شود. این روش بر روی دندان‌های شکسته هم قابل انجام است. در هر صورت از این روش می‌توان جهت درمان بدرنگ بودن، ترک خوردگی و کج بودن دندان‌ها استفاده نمود.

 

لمینت دندان از لحاظ نحوه ساخت و جنس به دو نوع تقسیم بندی می‌شود. در ادامه به ویژگی‌های هر کدام از آنها به طور جداگانه خواهیم پرداخت:

 

انواع لمینت دندان

 

ونیر یا لمینت سرامیکی:

 

این مدل لمینت دندان همانطور که از نام آن پیداست از جنس سرامیک است. این مدل لمینت یک پوسته نازک سرامیکی به قطر ۵ الی ۶ میلیمتر بوده که با کمک باندهای خاص بر روی دندان، نصب می‌شود. لمینت سرامیکی در مقایسه با لمینت کامپوزیتی بسیار مقاوم‌تر بوده و ظاهر زیباتری به دندان می بخشد. لمینت سرامیکی، روش دائمی بوده و اگر به صورت صحیح از آن مراقبت شود، طول عمر لمینت دندان بسیار بالایی خواهد داشت. امکان بازگشت و حذف لمینت در این روش وجود نداشته و تنها مجبور به تعویض یا ترمیم آن خواهید بود و دچار عوارض لمینت دندان نخواهید شد.

 

ونیر یا لمینت کامپوزیتی:

 

لمینت کامپوزیتی همرنگ دندان بوده و اغلب توسط پزشک در مطب ساخته می‌شود. این مدل لمینت از جنس پلیمر بوده و با توجه به وسعت کار، بدفرمی و فواصل باز دندانی طی یک یا دو جلسه انجام می‌شود. پزشک، لمینت کامپوزیتی را با استفاده از اشعه بر روی سطح دندان نصب می‌کند. کامپوزیت دندان یک روش موقتی بوده که بعد از چند سال نیاز به تعویض آن خواهید داشت. در صورت مراقبت‌های صحیح، ماندگاری کامپوزیت دندان بیشتر از ۱۰ سال خواهد بود.

 

لمینت دندان به چه افرادی توصیه می‌شود؟

 

اگر می‌خواهید دندان‌های بی عیب و نقصی داشته باشید، لمینت دندان بهترین گزینه جهت پیشنهاد است. اما باید جزو آن دسته از افراد واجد شرایط باشید. به طور کلی، افرادی که دارای شرایط زیر هستند می‌توانند جهت انجام لمینت اقدام نمایند.

 

افراد دارای دندان‌های کج

 

افراد دارای دندان‌های خرگوشی

 

افراد دارای دندان‌های بدفرم

 

افراد دارای دندان‌های ترک خورده و شکسته

 

افراد دارای دندان‌های با لک فراوان

 

همانطور که اشاره کردیم، افرادی که از لمینت کامپوزیتی جهت زیباتر کردن دندان‌های خود استفاده کرده باشند می‌توانند در مواقع نیاز جهت ترمیم آن اقدام نمایند. قبل از هر گونه اقدام بهتر است با پزشک خود در اینباره مشورت نموده و ببینید که آیا از شرایط کاشت لمینت بر روی دندان‌های خود برخوردار هستید یا خیر. افراد دارای شرایط زیر بهتر است که از کاشت لمینت صرف نظر کنند.

 

افراد دارای پوسیدگی دندان شدید

 

افراد دارای بیماری لثه

 

افراد سیگاری

 

افراد علاقه مند به مصرف زیاد مواد خوراکی

 

آن دسته از افرادی که مینای دندان خود را از دست داده‌اند.

 

آیا ترمیم لمینت دندان امکان پذیر است؟

 

اگر از لمینت دندان به نحو مناسبی مراقبت شود به مدت طولانی‌تری می‌توان از آن استفاده نمود. اما گاهی اوقات امکان دارد که در اثر حادثه یا اتفاقی، لمینت آسیب ببیند. سوال مهمی که در این مواقع ذهن افراد را به خود مشغول کرده، این است که آیا ترمیم لمینت امکان پذیر است یا خیر. پاسخ ما به این سوال، بله است. اما بیایید عمیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم.

 

ترمیم لمینت برای آن دسته از افرادی که دندان شان دچار آسیب شده است، وجود دارد. در صورت بروز هرگونه مشکل برای دندان‌های جلویی، نیاز است که ترمیم دندان توسط دندانپزشک انجام شود. فرایند ترمیم دندان‌های لمینت شده به صورت‌های مختلف انجام می‌شود. در بعضی موارد نیاز است که لمینت به طور کامل برداشته و دندان، کلاً اصلاح شود. اگر دندان مورد نظر، شکسته یا لب پر شود باید جهت ترمیم زودهنگام آن اقدام نمود. زیرا امکان تجمع میکروب و باکتری در مورد این دندان‌ها وجود داشته که در نهایت منجر به بروز عفونت خواهد شد.

 

از جمله مهمترین روش‌های ترمیم دندان توسط پزشک می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

نصب یک لایه نازک لمینت بر روی سطح دندان در آسیب دیدگی‌های بسیار جزئی

 

نصب روکش یا بریج در صورت آسیب دیدگی‌های شدید تاج دندان

 

عصب کشی دندان، پر کردن و سپس ترمیم آن در صورت پوسیده شدن دندان قرار گرفته در زیر لمینت

 

ماندگاری و طول عمر لمینت دندان چقدر است؟

 

طراحی لمینت دندان به نحوی است که می‌توان به مدت طولانی از آن استفاده نمود. جنس لمینت و همینطور مهارت پزشک در این زمینه نقش مهمی را ایفا خواهند کرد. در صورت نبود هیچ گونه مشکل، طول عمر و ماندگاری لمینت به مدت ۱۰ تا ۳۰ برآورد شده است. اینکه شما چگونه از دندان‌های خود محافظت نمایید از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل توصیه ما به شما این است که در هر صورت از دندان‌های لمینت شده خود به خوبی مراقبت نمایید. جا دارد بگوییم که مواد لمینت هیچ‌گونه ناسازگاری با بافت لثه نداشته و محدودیت خاصی برای بیمار به هنگام جویدن یا گاز زدن غذاها ایجاد نخواهد شد. البته ما به طور دقیق نمی‌توانیم زمان ماندگاری لمینت را مشخص نماییم. زیرا عواملی نظیر: سن، کیفیت و جنس لمینت بر ماندگاری آن تاثیر زیادی خواهند گذاشت. اما می‌توانیم این اطمینان را به شما بدهیم که اگر از دندان‌های لمینت شده خود به خوبی مراقبت نمایید، طول عمر بیشتر از ۱۰ سال خواهند داشت.

کیست درموئید: انواع، علائم و درمان

 به گزارش نصر، هرچند کیست های درموئید غالبا بی ضرر هستند، اما پزشکان اغلب این ضایعات را به کمک جراحی حذف می کنند. تمامی نکاتی که در ادامه مورد بررسی قرار می گیرند با استناد به مطالعات منتشر شده توسط کلینیک کلیولند قابل دسترسی هستند:


کیست درموئید چیست؟
کیست درموئید شامل رشد بافت طبیعی است که در یک پاکت سلولی به نام کیسه محصور شده است. به طور معمول این بافت در یک مکان غیر منتظره در داخل یا زیر پوست بیمار رشد می کند.
درموئید به چیزی مشابه پوست اشاره دارد. کیست هم یک توده یا برآمدگی است که ممکن است حاوی مایع یا مواد دیگر باشد. اغلب کیست های درموئید حاوی مواد زرد رنگ چرب هستند، اما در عین حال ممکن است محتویات زیر را نیز داشته باشند:
- استخوان
- مایع
- مو
- اعصاب
- پوست
- غدد عرق
- دندان

 

لابراتوار دندانپزشکی

کیست های درموئید می توانند در هر جایی از بدن حضور داشته باشند. آنهایی که نزدیک به سطح پوست هستند همچون توده های کوچک به نظر می رسند. این ضایعات همچنین ممکن است در عمق بیشتری از پوست یا داخل بدن نیز ایجاد شوند.
در ابتدا کیست درموئید می تواند همانند یک تومور به نظر برسد، اما این کیست ها معمولا مضر نیستند. با این حال غالبا نیاز به جراحی دارند و به خودی خود از بین نخواهند رفت.

انواع کیست درموئید
از هر 10 کیست درموئید بیش از 8 مورد در ناحیه سر و گردن ایجاد می شوند. شایع ترین نوع کیست درموئید، کیست درموئید اطراف چشم است. این نوع کیست در نزدیکی لبه بیرونی یکی از ابروهای بیمار ایجاد می شود.

سایر انواع رایج کیست های درموئید عبارت اند از:
- کیست درموئید تخمدان: روی سطح یا داخل تخمدان ایجاد می شود
- کیست درموئید نخاعی: روی ستون فقرات شکل می گیرد

انواع نادرتر کیست های درموئید عبارت اند از:
- کیست درموئید اپی بولبار: در سطح چشم رخ می دهد
- کیست درموئید داخل جمجمه ای: در بافت مغز ایجاد می شود
- کیست درموئید سینوس بینی: در داخل بینی شکل می گیرد
- کیست درموئید اربیتال: در اطراف استخوان های حدقه چشم ایجاد می شود

چه کسانی ممکن است به کیست درموئید مبتلا شوند؟
هرچند این احتمال در خصوص هر فردی وجود دارد، اما ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی به طور معمول از هر 10 کیست درموئید، 7 مورد را در کودکان زیر 5 سال تشخیص می دهند. علاوه بر این حدود 4 مورد از هر 10 کیست درموئید در بدو تولد شناسایی می شوند.

چه چیزی باعث ایجاد کیست درموئید می شود؟
بسیاری از کیست های درموئید در بدو تولد وجود دارند و مادرزادی هستند. این کیست ها زمانی ایجاد می شوند که لایه های پوست آنطور که باید با هم رشد نکرده باشند. چنین اختلالی در مراحل اولیه رشد در رحم (تکامل جنین) اتفاق می افتد.
برای تشکیل کیست درموئید، سلول‌ های پوست، بافت‌ ها و غدد در یک کیسه پوستی جمع می‌ شوند. این غدد به تولید مایع ادامه می دهند و اغلب باعث رشد کیست می شوند.

علائم کیست درموئید چیست؟
بسیاری از افراد مبتلا به کیست درموئید هیچ علامت خاصی ندارند. در این میان برخی از بیماران با رشد کیست خود علائمی را تجربه می کنند که بسته به نوع کیست درموئید متفاوت است. برای نمونه:
- کیست درموئید دور چشم: توده در نزدیکی لبه خارجی ابرو ممکن است متورم شده و به رنگ زرد دیده شود. با گذشت زمان، این ضایعه می تواند شکل استخوان های ناحیه را تغییر دهد.
- کیست درموئید تخمدان: بیمار ممکن است در ناحیه لگن خود درد داشته باشد، به خصوص در زمان قاعدگی.
- کیست درموئید نخاعی: یک کیست درموئید در حال رشد ممکن است طناب نخاعی یا اعصاب را تحت فشار قرار دهد و باعث عوارض زیر شود:
* مشکل در راه رفتن
* بی اختیاری ادرار
* ضعف در پاها و بازوها

نحوه تشخیص کیست درموئید
پزشک می تواند کیست درموئید را با توجه به محل قرارگیری آن به کمک روش های مختلف تشخیص دهد:
- معاینه فیزیکی: اگر کیست نزدیک به سطح پوست باشد، پزشک می تواند کیست و ناحیه اطراف آن را بررسی کند.
- سی تی اسکن یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI): این آزمایش‌ های غیر تهاجمی تصاویر واضحی از کیست ارائه می‌ دهند. در نتیجه مشخص می شود که کیست در نزدیکی یک ناحیه حساس مانند شریان کاروتید قرار دارد یا خیر. همچنین قرارگیری کیست درموئید ستون فقرات در نزدیکی عصب نیز رویت می شود.
- سونوگرافی لگن یا سونوگرافی ترانس واژینال: در این روش از امواج صوتی بدون درد برای مشاهده تصاویر کیست درموئید تخمدان استفاده می شود.

کیست درموئید چگونه درمان می شود؟
همانطور که اشاره شد، جراحی تنها درمان موثر برای هر نوع کیست درموئید به شمار می رود. متد جراحی نیز بستگی به نوع کیست درموئید دارد:
- کیست درموئید دور چشم: پس از تزریق بی حس کننده موضعی، کیست از طریق یک برش کوچک خارج می شود.
- کیست درموئید تخمدان: پزشک ممکن است از یک روش جراحی نسبتا تهاجمی (سیستکتومی تخمدان) برای برداشت کیست بدون آسیب به تخمدان استفاده کند. با این حال اگر کیست بزرگ باشد، ممکن است نیاز به برداشت همزمان تخمدان و کیست وجود داشته باشد.
- کیست درموئید ستون فقرات: پزشک از یک میکروسکوپ جراحی و ابزار دقیق (میکروجراحی) برای برداشت کیست بهره می برد.

 


منبع: نصر

آیا امکان رفع فاصله میان دندان ها وجود دارد؟

  

به جرئت می توان این موضوع را بیان کرد که دندان تاثیر بسیار زیادی را بر روی زیبایی چهره هر فردی می گذارد. همین موضوع سبب شده تا بسیاری از افراد به دنبال داشتن دندان هایی صاف، سفید و یک دست باشند. بسیاری از افراد ممکن است به دلایل مختلفی بین دندان هایشان فاصله افتاده باشد. این فاصله میان دندان ها تاثیر بسیار بدی را بر روی چهره فرد می گذارد. اگر در دسته افرادی هستید که بین دندان هایتان فاصله افتاده است و به دنبال پیدا کردن راه حلی برای رفع آن هستید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید چرا که قصد داریم تا در مورد انواع روش های اصلاح فاصله بین دندان ها اطلاعاتی را در اختیارتان بگذاریم.

لمینت ایمکس

انواع روش های اصلاح فاصله بین دندان ها

 

برای پر کردن و اصلاح فاصله ای که میان دندان ها افتاده است، چهار روش وجود دارد. از ارتودنسی، کامپوزیت دندان ، لمینت و ایمپلنت می توان این فاصله را پر و اصلاح کرد. شاید این سوال برایتان به وجود آید که کدام روش برای اصلاح ساختار دندان های شما مناسب است. پاسخ دادن به این سوال ساده نیست و دندان پزشک باید با توجه به سواد پزشکی و البته تخصصی که دارد، در این زمینه اظهار نظر نماید.

 

برای تشخیص درست در ابتدا نیاز است تا دندانپزشک دندان های فرد را به دقت مورد بررسی قرار دهد. بعد از معاینه دندان های فرد می تواند به درستی بهترین روش را به فرد پیشنهاد دهد. یک نکته مهمی که نیاز است تا در مورد آن صحبت کنیم این است که هیچ گاه در خصوص این مورد خود سرانه تصمیم گیری نکنید.

 

ارتودنسی چیست؟

 

ارتودنسی یکی از روش های اصلاح طرح لبخند است. کم تر کسی است که نام ارتودنسی را نشنیده باشد. از این روش بیش تر برای اصلاح ساختار دندان ها استفاده می شود. افرادی که دندان هایی کج و یا بد فرم را دارند از این روش برای صاف کردن دندان های خود استفاده می کنند. اگر دندان های شما به دلایل مختلفی از یک دیگر فاصله گرفته است، می توانید از این روش برای حل مشکل خود استفاده نمایید. یک نکته مهمی که نیاز است تا به آن اشاره کنیم این است که اصلاح فاصله میان دندان ها به وسیله ارتودنسی کمی زمان بر است و نمی توانید نتیجه آن را خیلی سریع مشاهده نمایید. اگر محدودیت زمانی ندارید، می توانید از این روش استفاده کنید.

 

کامپوزیت دندان

 

کامپوزیت را می توان یکی از روش های پر طرفدار در دنیا دانست که بسیاری از افراد برای سفید کردن دندان های خود از این روش استفاده می کنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که اگر دندان های شما از یک دیگر به اندازه بیش تر از 2 میلی تر فاصله داشته باشند، می توانید از این روش برای حل مشکل خود استفاده کنید. یکی از مزیت هایی که می توان برای کامپوزیت دندان ها در نظر گرفت این است که در زمانی سریع تر از حد تصور می توانید نتیجه کار را مشاهده نمایید.  

 

لمینت روش مطمئن دیگر برای اصلاح فاصله میان دندان ها

 

لمینت دندان یکی دیگر از روش های زیبایی دندان است که افراد می توانند از آن برای زیباسازی دندان های خود استفاده نمایند. این روش نیز یکی دیگر از روش های محبوب در دنیاست که روزانه بسیاری از افراد از آن استفاده می کنند. لمینت دندان نیز عملکردی مشابه کامپوزیت را دارد و می تواند به سادگی و در سریع ترین زمان ممکن فاصله میان دندان ها را پر کند. اگر برای رفع فاصله میان دندان های خود عجله دارید و نمی توانید برای مدت زمانی طولانی صبر کنید، پیشنهاد می کنیم از این روش برای اصلاح ساختار دندان هایتان استفاده کنید.

 

منبع: اخبار رسمی

چگونه می توان عفونت دندان زیر روکش را تشخیص داد؟

  

چگونه می توان عفونت دندان زیر روکش را تشخیص داد؟
اگر روکش دندان به طور دقیق در دهان قرار نگیرد و در نتیجه لکه تیره زیر روکش ایجاد شود و اگر لکه را دیدید، ضروری است که در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید. شایع ترین علت این لکه به دلیل ریزنشت از روکش دندان و در نتیجه تکثیر باکتری ها در ناحیه آسیب دیده است. در این صورت، دندانپزشک شما ممکن است بیشتر بررسی کند و مراحل بعدی را به شما توضیح دهد.
راه دیگری که از طریق آن می توانید عفونت احتمالی را تشخیص دهید، زمانی است که لثه ها متورم شده و پس از روکش دندان غیر طبیعی به نظر می رسند.

اگر لثه های شما خونریزی می کند یا اگر هاله تیره قابل مشاهده ای در زیر روکش چینی خود مشاهده می کنید، وقت آن است که درباره مراحل بعدی با یک متخصص مشورت کنید.

در برخی موارد، ممکن است با مشکلاتی مانند ساییدن یا فشردن هم مواجه شوید، در این صورت باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا این مسائل را به طور مستقل و بدون تاثیر روی روکش‌های دندانی درمان کنید. اگر احساس می‌کنید مشکلی در روکش دندان شما وجود دارد، با خیال راحت به دندانپزشک آموزش دیده مراجعه کنید و پس از مشاوره تخصصی او در مورد مراحل بعدی تصمیم بگیرید.

چگونه از روکش در برابر عفونت محافظت کنیم؟
مطمئن باشید که دندانپزشک شما مواردی مانند مسواک زدن صحیح دندان های خود را هنگام گذاشتن روکش گفته است. یک روال بهداشتی موثر را حفظ کنید که شامل مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستن دهان با دهانشویه های ضد باکتری برای از بین بردن باکتری های موجود در دهان است.

بقایای مواد غذایی و سایر مواد موجود در زیر روکش های چینی را نمی توان با مسواک تمیز کرد. اگر به درستی برداشته نشوند، منجر به پوسیدگی دندان می شود. از این رو باید از سایر وسایل تمیز کردن دندان مانند نخ دندان استفاده کنید. نخ دندان به شما این امکان را می دهد که خطوط لثه را بدون تحریک روکش ها به طور موثر تمیز کنید.

بهتر است از مواد غذایی چسبنده مانند آدامس، تافی، کارامل و غیره برای محافظت از دندان نصب شده با روکش خودداری کنید. از بین بردن چنین ذرات غذایی روی سطوح روکش بسیار دشوار است. اگر آنها را جدا نکنند، بین دندان ها و حاشیه لثه سفت تر می شوند. منجر به تشکیل پلاک و جرم می شود.

چگونه از عفونت دندان‌های روکش شده جلوگیری کنیم؟

  

روکش دندان چیست؟
روکش های دندانی مواد لایه نازکی هستند که برای پوشش خارجی ترین لایه دندان شما استفاده می شوند ، بسته به نوع ماده ای که یک روکش ساخته شده است، به عنوان روکش های چینی ، ونیرهای کامپوزیت، روکش های زیرکونیا و غیره طبقه بندی می شود. آنها معمولاً برای اهداف بی شماری مانند پوشاندن لکه های موجود در دندان ها، پنهان کردن شکاف های موجود در دندان ها و ترمیم ظاهر دندان ها پس از تصادف استفاده می شوند. 
دلایل عفونت زیر روکش دندان
دلایل مختلفی وجود دارد که زیر روکش سرامیکی شما عفونت دارد. یکی از آنها این است که روکش به دندان شما نمی خورد. اگر یک فضای باز در زیر آن وجود داشته باشد، ممکن باعث نشت مواد باشد، به این معنی که باکتری ها در میان روکش چینی و دندان نفوذ می کنند. نشت میکروب در نهایت باعث ایجاد پوسیدگی و حساسیت و احتمالاً عفونت عصب دندان شما می شود. اگر این مورد برای شما اتفاق افتاد، باید فوراً به یک دندانپزشک برای تعویض روکش مراجعه کنید.

همچنین ممکن است هنگام چسباندن روکش سرامیکی لثه شما ملتهب شود. این به این معنی است که در حالی که دندانپزشک شما سعی می کند روکش را ببندد، لثه های شما خونریزی می کند. در نتیجه، مواد پیوند سفید با خون مخلوط شد و از این رو یک هاله رنگ تیره در زیر روکش چینی ظاهر می شود. اگر این مورد شماست، دندانپزشک شما ممکن است نیاز داشته باشد روکش دندان شما را دوباره انجام دهد. 

یک متخصص، پروتکل سخت چسباندن روکش ها به دندان را می داند، هرگونه انحراف از این پروتکل سخت می تواند مشکلاتی مانند پوسیدگی یا عفونت زیر روکش های شما ایجاد کند. متخصص می داند که چسباندن روکش ها یک تکنیک حساس است.

این به این معنی است که یک حرکت اشتباه می‌تواند به شدت بر نتیجه عمل تأثیر بگذارد، مانند بیرون آمدن روکش‌ها یا تغییر رنگ زیر روکش‌ها که می‌تواند باعث ایجاد حساسیت، پوسیدگی یا عفونت شود. در برخی موارد عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند عامل ایجاد پوسیدگی یا عفونت باشد!
صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 صفحه بعد